lauantai 9. marraskuuta 2013

Maalausvärin muuttaminen

Tekstin maalausvärillä tarkoitan tätä:

Maalausväri on normaalisti ainakin omasta mielestäni tylsä sininen,
joten värin vaihtaminen toiseen on varmasti hyvä vaihtoehto,
joka miellyttää silmää. Suosittelen tätä lämpimästi, kunhan
ette laita mitään silmiä kirveltäviä neonvärejä, jos toivotte
blogiinne lukijoita.

Malli -> Mukauta -> Lisäasetukset -> Lisää CSS

Lisää CSS:n kenttään alla oleva koodi:

::-moz-selection {
color:#ffffff;
background: #c9c9c9;
}

::selection
{
color:#ffffff;
background: #c9c9c9;
}

Kun lisäät nuo koodit, värin pitäisi näkyä kaikissa selaimissa. 
Erivärisiksi värjättyjä kohtia voi taas muokata lisäämällä
#-merkin jälkeen jonkun HTML-koodin värin vaikkapa täältä

Punaiset kohdat tarkoittavat tekstin väriä sen maalatessa. 
Valmiissa koodissa väri on valkoinen. (kuten kuvassa)
Siniset kohdat taas kertovat maalausvärin värin, joka valmiissa
koodissa on harmaa. (kuten kuvassa)

 HUOMIOITHAN, että sekä punaiset että siniset kohdat ovat koodissa
kaksi kertaa. Maalausväri & tekstin väri siis täytyy laittaa koodiin
kaksi kertaa :)

xoxo iltsu


13 kommenttia:

 1. Oon saanu tästä Apua-blogista enemmän apua kuin muista 10000000000 blogista joita olen lukenut! Jatkathan tätä vaikka lukijoita ei tulis, koska oot suureksi avuksi! ♥ Sain sun avulla niin perusasiat kuntoon mm. otsikon keskittäminen ja kuvien reunat hävitettyä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos, Anni! Tälläset kommentit piristää niin paljon <3! Mutta parasta on, että tästä blogista on ollu apua :--) Ja jatkan (:

   Poista
 2. Löytyiskö apua blogin linkin eteen tulevasta "pienestä kuvista, joka näkyy ylhäällä" kun sellaisesta olen haaveillut? :)
  Toivottavasti osasin selittää tän suomeksi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. okei, nyt en ihan tajunnut, mistä on kyse :D olisko sulla jotain linkattavaa esimerkkiä? tai pystyisitkö selittämään ihan juurta jaksaen; mikä, missä & onks siinä jotain efektejä :D

   Poista
  2. Niinkuin sun blogissa: yläreunassa olevassa välilehdessä, blogin nimen edessä oleva T- kuva.

   sellainen kuva :D Oon tosi huono selittään asioita :P

   Poista
  3. Aaa, nyt mä tajusin :D siis faviconia taidat tarkoittaa? tässä sulle ohjeet;
   http://blogikoodeja.blogspot.fi/2013/09/favicon-mika-miten-tehda-paintilla.html

   Poista
 3. Kiitos tästä! Mutta mulla jää jostain syystä ne kohdat, joissa tehnyt ns. kappalejaon, eli tekstikappaleiden välissä tyhjä rivi, niin edelleen siniseksi, osaatko auttaa tässä?

  VastaaPoista
 4. Kun laitan ton koodin css kohtaan niin ne kohdat, joissa on tyhjä rivi (ns. kappalejako) niin jäävät edelleen siniseksi, mitenköhän pitäisi toimia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mmm.. tällaisesta ongelmasta en ole kuullutkaan :D! Onko asiasta jotain haittaa? Asia voi olla myös selainkohtaista, mutta jos tästä "tyhjän rivin sinisyydestä css:ssä" ei ole mitään haittaa, on kaikki varmaan muuten kunnossa. Miten kauan ongelma on jatkunut? Jos se on ollut vaikka vain yhdellä tai kahdella kerralla, voi olla kyse esimerkiksi bugista, nimittäin blogger on buginut viimeisen parin päivän aikana aika paljon, ja bugailu voi ilmetä kuvailemallasi tavalla. :)

   Poista
 5. mulla tää ei enää toimi :( joskus laitoin maalausvärin pinkiksi ja nyt kun koitin muuttaa sitä eriväriseksi eikä onnistunu. ja se edellinen pinkin maalausvärin koodi ei enää oo siellä css-laatikossa vaan se on hävinny sieltä. mitä mun pitäis tehä, mun blogin teema on nyt ihan eriluokkaa kuin se pinkki... :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Sanna! Epäilen, että olet kajonnut jossain vaiheessa HTML-koodiin (lisännyt sinne esim. jonkun koodin tms.). HTML-koodiin kajoamisen seurauksena CSS:ään laitetut koodit katoavat hyvin suurella todennäköisyydellä, eikä kenttään laitetut koodit enää toimi. Koska luulen ongelmasi syyn olevan tämä, opastan sua, miten saat CSS:n koodit taas toimimaan. :)

   Ongelmaan ei tietääkseni ole montaakaan ratkaisua, ja toimivin on ikävin: valita mallin suunnittelutyökalusta uusi / sama malli kuin aiemmin, jolloin blogisi koodi muuttuu -> CSS-kentän pitäisi toimia nyt!

   Toki voit kokeilla koodin liittämistä blogiin uudelleenkin, muttei se ole yleensä toimiva vaihtoehto.

   Suosittelen jatkossa lisäämään kaikki koodit CSS:ään, jos CSS hyväksyy ne! :-) CSS:n kautta muokkaaminen on HTML:ää turvallisempaa ja helpompaa sekä myös nopeampaa, ellei kyseessä sitten ole kokenut HTML-koodari :"D

   Poista
  2. no sitä mä itsekkin vähän aattelin että pitäisi tehdä koko ulkoasu uudestaan, mut aattelin josko siihen olis joku helpompikin keino. mutta kiitos kuitenkin avusta! :) tää sun blogi on muutenkin mahtava, jatka samaan malliin! tää on oikeestaan ainoa blogi josta mä oon OIKEESTI saanu apua! :)

   Poista
  3. Ää, Sanna, tuhannet kiitokset !! Noi positiiviset ja kannustavat kommentit on aivan huippuja!

   Poista

MUISTA LINKATA BLOGISI !! -> näin ongelman ratkominen / auttaminen osaltani onnistuu parhaalla mahdollisella tavalla! :-)