tiistai 15. lokakuuta 2013

Kuvagadget, josta pääsee johonkin linkkiin, muttei sille tarvitse laittaa otsikkoa

Melko monille on tullut ongelmia kuvagadgettia lisätessään; gadgetille
pitäisi laittaa otsikko, jotta gadgetin voisi tallentaa. 

Tällä tavalla sinun kuitenkaan ei tarvitse laittaa gadgetillesi otsikkoa.
Tässä vielä linkki postaukseen, jossa käsittelen Photobucketia. 

1. Lataa kuvasi esim. Photobucketiin (itse suosittelen tätä). Jos sinulla
ei ole Photobucketissa tiliä, luo se. Tulet luultavasti hyötymään tilistäsi.

2. Blogger -> ulkoasu -> lisää gadget -> HTML/JavaScript
Lisää tyhjään kenttään alla oleva koodi:

<a href="tähän tulee linkki, jonne kuvaa klikkaamalla pääsee"><img src="tähän tulee kuvan osoite Photobucketista" /></a>

Punaiselle tekstille laitat kuvan osoitteen, jonne pääsee,
kun klikkaa kuvaa. Siniselle tekstille laitat
kuvan osoitteen Photobucketista.

3. Tallenna & Tallenna asettelu.

LISÄYS: MITEN MUUTAN TÄLLÄ TAVOIN LISÄTYN KUVAN KOKOA?

Toimi siis ihan samalla tavalla, mutta kohdassa 2 lisää tässä postauksessa aiemmin esitellyn koodin tilalle tämä koodi:

<a href="tähän tulee linkki, jonne kuvaa klikkaamalla pääsee"><img src="tähän tulee kuvan osoite Photobucketista" width="40px" height="auto" /></a>
 Vihreää lukua 40 voi muuttaa. Kyseinen kohta kertoo kuvan leveyden sivupalkissa.

Toivottavasti tämä toimi!

xoxo iltsu

22 kommenttia:

 1. En tajua - miten tuonne HTML/JavaScriptiin pääsee? :D Kun menee gadgetteihin ja lisää uuden niin ei siellä ole sellaista kohtaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oletko varma, että olet oikeassa paikassa? Nimittäin multa kyllä kyseinen kohta löytyy :-D Tässä kuvankaappaus, josta voit tarkistaa, oletko oikeassa paikassa ja kliksutellut oikeita kohtia (punaisella olen kehystänyt ns. tärkeät kohdat):

   http://aijaa.com/F6esKH

   Poista
 2. mikä osoite mun pitää kopioida tuolta photobucketista, kun menin siihen kuvaan ja kopioin tuolta ylhäältä ton osotteen, mutta nyt se ei näytä noita kuvia blogissa? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Kaisla! :)
   Kun sä olet Photobucketissa ja oot ns. siinä kuvassa, siellä oikeessa reunassa pitäisi olla laatikko, jossa on erilaisia linkkejä yms. koodeja. Sieltä laatikosta pitäis löytyä Direct-kohta - klikkaat sitä sen jälkeistä linkkiä, jolloin linkki kopioituu. Tässä postauksessa on asiaa selventävä kuva ja vähän lisää Photobucketista:
   http://blogikoodeja.blogspot.fi/2013/10/vahan-photobucketista.html

   Poista
 3. Moi! Ehditköhän nähdä tätä kommenttia enää tänä iltana..?
  Mutta tosiaan, sain muuten tämän kuvalinkki-jutun toimimaan blogissani (Photobucketin kautta), mutta kun lisäsin sen blogiini, kuva tuli jättikokoisena (eikä siis mahtunut sivupalkkiin, kuten oli tarkoitus)... Miten saan sen pienentymään automaattisesti oikean kokoiseksi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Merika! Vastasin sun blogiisi ja sähköpostiisi, koska blogger ei hyväksy kommenteissa HTML/JavaScript-muotoista tekstiä, ja koodi, josta olisi löytynyt ongelmaasi ratkaisu, on sellainen :/

   Poista
 4. Moikka! Mulla on sama ongelma kuin aiemmin kommentoineella eli kuva on ihan valtava.. apuva! Miten saan sen sopimaan sivupalkkiin? Kokeilin pienentää sen sopivaksi, mutta se ei ratkaissut mitään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. http://tahdonsuttahdon.blogspot.fi/ Tässä vielä linkki blogiini! :)

   Poista
  2. Mooi! Päätin nyt lisätä ohjeen suoraan tähän postaukseen, sillä luulen siitä olevan monelle hyötyä, kun tää on ollut aika kysytty juttu viime aikoina :-)

   Poista
 5. Terve, lisäämällä kuvagadgetin ihan perinteistä kautta ja laittamalla Otsikko -kenttään onnistuu tallennus ilman otsikkoa. :)

  VastaaPoista
 6. Moi! Onnistuuko tää flickrin kautta? Saan kaiken kyllä toimimaan niinkuin pitää, mutta kuvat "ovat rikki" näyttäen tältä: https://www.flickr.com/photos/132062164@N06/16505123723/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helou! Mä oon yrittänyt aika kauan käyttää Flickrin kautta ladattuja kuvia, mutta mä en löydä sieltä sitä kohtaa, mistä kuvan osoite pitäisi kopsata. Siitä johtuu siis se, että kuvat "ovat rikki".

   Poista
 7. Moi!
  Lisäsin photubucketin kautta kuvat blogiini, mutta nyt kun blogissani klikkaa niitä kuvia joutuu photobucketin sivuille? Miten saan laitettua ne kuvat sillä tavalla, ettei niitä klikkaamalla joudu tuonne sivulle? Kiitos avusta jo etukäteen :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Ano!
   Mille sivulle haluaisit kuvaa klikkaamalla ihmisten päätyvän vai ei millekään?

   Poista
 8. Hei! Mulla on tämmöne ongelma: Sain sen kuvakkeen näkyviin, mutta tuo kokokoodi jää näkyviin hännille. Muu osa näkyy kuten pitää mutta tuo kokoa muuttava koodi jää näkyviin eikä toimi. Mikä avuksi? D: Koodin olen kopioinut kuten pitää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Jenna! Kokeile poistaa kuvagadgetin koodista juuri se osa, joka jää näkymään blogin sivupalkkiin.

   Poista
 9. Hei mulla on ongelma, että kuva tulee toosi isona. Molemmissa koodeissa tulee kamalan isoksi, eli ei mahdu sivupalkkiin. Apuja ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Hanna! Tämän postauksen loppupuolella on ohjeet siihen, miten ko. kuvagadgetin kokoa saa muutettua. Koitas sitä!

   Poista

MUISTA LINKATA BLOGISI !! -> näin ongelman ratkominen / auttaminen osaltani onnistuu parhaalla mahdollisella tavalla! :-)