lauantai 26. heinäkuuta 2014

Ratkaisuja blogin pyöristämisestä koituviin ongelmiin

Blogin kulmien pyöristämisestä koituu monelle bloggaajalle ongelmia, joihin niksiä voi olla itse vaikea ratkoa. Viime aikoina mulle on tullut paljon kysyttävää juurikin pyöristämisen koodista johtuvista ongelmista. Ongelmia, joita kulmien pyöristämisestä saattaa koitua, on monia, joten olen koonnut tähän postaukseen ikään kuin ensiapupaketin, jolla voitte yrittää ratkoa ongelmaanne. Tässä vielä linkki kulmien pyöristämispostaukseen: http://blogikoodeja.blogspot.fi/2013/10/blogin-kulmien-pyoristaminen.html

ONGELMA 1 ~ BANNERISTA AIHEUTUNEET PUSKEVAT KULMAT

Kulmia pyöristäessä voi tulla ylläolevan kuvan osoittama tilanne vastaan: pyöristetyistä kulmista törröttää valkoiset (toki voi olla myös muunväriset) kulmat. Tässä tapauksessa törröttävät kulmat johtuvat bannerista, jonka kulmia ei ole pyöristetty. Pyöristyskoodi itsessään ei pyöristä banneria, joten suorakulmion muotoinen banneri voi helposti pompata esiin pyöristetyistä kulmista.
Miten korjata ongelma?
- Pyöristä bannerisi kulmat jollakin kuvankäsittelyohjelmalla, esimerkiksi netistä ladattavalla ilmaisella Photoscapella tai netissä käytettävällä Picmonkeyllä klikkaamalla kohtaa "Rounded Corners". IPiccyllä voit esimerkiksi poistaa kaikki ylimääräiset kohdat tekemällä ne läpinäkyviksi kohdasta "Erase Background". 
- Voit myös yrittää saada kulmat banneria siirtämällä / blogia leventämällä / molemmilla syrjään.
Kun lisäät tämän koodin CSS:ään, saat banneria siirtymään vasemmalle:
.header-outer {
margin-left: 20px;
}

Lukua 20 voit muuutaa mieleisesi mukaan.

Kun lisäät tämän koodin CSS:ään, saat banneria siirtymään alaspäin:
.header-outer {
margin-top: 20px;
}

Lukua 20 voit taas muuttaa mieleisesi mukaan. 
  
ONGELMA 2 ~ LÄPINÄKYVÄT KULMATTähän ongelmaan olet saattanut törmätä, mikäli et käytä valkopohjaista Simplen mallia. En ole testannut, näkyykö ongelma muissakin kuin Simplen väripohjaisissa malleissa, mutta niissä tämä ongelma ainakin ilmenee, jos olet käyttänyt pyöristyskoodia. Vaikka valkea blogipohja onkin pyöristynyt, se on jättänyt jälkeensä haaleat, vähän läpinäkyvää muistuttavat kulmat. Ikävää, eikö?
Miten korjata ongelma?
- Malli -> mukauta -> lisäasetukset -> lisää alla oleva koodi CSS:ään:
 

.content-outer{
box-shadow: none;
}

ONGELMA 3 - VALKOISET, PIENEMMÄT KULMAT, JONKA SYYNÄ EI OLE BANNERIOn siis kyse ongelmasta, johon ei banneri vaikuta. Ainakin oikeaan kulmaan on jäänyt valkoinen, esiin puskeva kulma, jota ei saa banneria mihinkään suuntaan siirtämälläkään pois. Tämä ongelma ei tietojeni mukaan automaattisesti esiinny ainakaan Simplen valkopohjaisessa mallissa, mutta esimerkiksi sinipohjaisessa Simplessä kyllä.
Miten ratkaista ongelma?
- Hallintapaneeli -> Malli -> Mukauta (eli menet mallin suunnittelutyökaluun) -> Lisäasetukset -> Taustat -> Ylätunnisteen tausta -> Muokkaat sen läpinäkyväksi

Toivottavasti tästä oli apua! Lisäilen tänne ongelmia sitämukaa, jos niitä teille tulee. :-)

2 kommenttia:

 1. Miten tekstin otsikon väriä saa vaihdettua?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Sara! Pahoittelut, että vastaan näin myöhään! Oltiin äidin kanssa elokuun lopusta viime torstaihin asti Budapestiä ja Prahaa katselemassa, ja kun matkalta kotiin tultiin, mulle iski mitä luultavimmin ilkikurinen salmonella. Lauantaina sain kuitenkin heti aamusta antibiootit kouraan, ja pian mun olo parantui ja kuume sekä vatsaoireet lähtivät. Nyt maanantaina mä olenkin jo ihan iskussa!

   Tekstin otsikot ovat linkkejä, joten ne määräytyvät valitsemiesi linkkien värien mukaan. Niitä voit muokata ihan Mallin suunnittelutyökalun Lisäasetuksista :-)

   Poista

MUISTA LINKATA BLOGISI !! -> näin ongelman ratkominen / auttaminen osaltani onnistuu parhaalla mahdollisella tavalla! :-)