lauantai 1. helmikuuta 2014

Kuvat blogiin Flickrin kautta ilman ärsyttävää Shadow Gallery Boxia

Hui, tänä vuonna ei ole tullut vielä yhtään apupostausta, joten taitaakin olla jo korkea aika laittaa lyyti kirjoittamaan... Tällä kertaa neuvon, miten kuvat saa Flickrin kautta blogiin ilman ärsyttävää "mustaaboxia", "kehystä" tai "shadow gallery boxia" (kaikki nimitykset ovat siis alla olevalle kuvannäyttötavalle):

muis

Flickrin uudistusten myötä kuvan vieminen Flickrin kautta blogiin näyttää blogissa tuolta. Uusi näyttötapa siis näyttää lukijan halutessa kaikki bloggaajan flickr-gallerian kuvat suoraan blogissa sekä Flickrin logon ynnä muut pienet jutut kuvan alareunassa hiiren vietäessä kuvan päälle. Jos et halua kuvista tuollaisia, noudata postauksessa olevia ohjeita. Ensin kerron kuitenkin, miksi kuvat kannattaa ladata Flickrin kautta:

1. Flickriin pääsee Googlen tilitiedoilla - sinun ei siis tarvitse luoda Yahoo-tunnuksia Flickriä käyttäessäsi.
2. Kuvien lataaminen on helppoa ja nopeaa. 
3. Tilaa on paljon.
4. Kuvien laatu ei kärsi.
5. Kuvien väleistä tulee automaattisesti pienemmät.
+ monta muuta asiaa! :-)


JA SE OHJE ILMAN ÄRSYTTÄVÄÄ SHADOW GALLERY BOXIA 
 (samalla neuvo Flickrin kautta kuvan lataamiseen)


1. Mene Flickriin. Klikkaa kohtaa "Upload"


2. Klikkaa kohtaa "Choose photos and videos". Sitten vain valitset kuvat koneeltasi.

  
3. Pääset alla olevan näköiseen paikkaan. Jos haluat kuvasi yksityiseksi, valitse yläpalkista All ja klikkaa vasemmassa palkissa olevaa "Owner settings" -kohtaa. Valitse sieltä "Visible to everyone" ja sen alta "Only you". Sitten vain klikkaat "Upload Photos" -kohtaa.


4. Kun kuvasi on latautunut, klikkaa sitä. Klikkaa sen jälkeen puhekuplan vieressä olevaa nuolta, josta aukeaa valkoinen kuvassa näkyvä laatikko. Nyt tulee tärkeä osa tätä ohjetta! Sinun täytyy valita kuvassa punaisella ympäröity kohta eli HTML. Sinisellä ympäröidystä kohdasta suosittelen valitsemaan Originalin, eli kuvan alkuperäiskoon (muuta koko haluamaksesi vaikka Paintissa). Vihreällä ympäröity kohta on kuvan HTML-koodi, joka sinun tulee liittää postauksesi HTML-koodiin.


5. Sitten vain menet tekemään uutta postausta, ja klikkaat "Luo"-kohdan (minulla Compose, koska käytän bloggerin englanninkielistä versiota) vieressä olevaa kohtaa "HTML". Liitä sinne kopioimasi kuvan HTML-koodi (kuvassa sinisellä ympäröity). Jos haluat kirjoittaa kuvan alle, suosittelen painamaan koodin jälkeen enteriä ja lisäämään ainakin kaksi <br /> -tunnistetta, jotka ovat siis enter-lyöntejä blogitekstissä. Ilman niitä et välttämättä voi kirjoittaa postaukseesi. 6. Sitten vain lisäät kaikki haluamasi kuvat postauksen HTML-koodiin ja tadaa, kuvat ovat blogissasi huippulaatuisina ja ilman Shadow Gallery Boxia! 

********************************

Jos teillä on jotain toivepostauksia / kysyttävää koodailusta yms., kommentoikaa
postaustoiveenne ihmeessä tähän postaukseen! Alan toteuttelemaan piakoin
postaustoiveita, joita on tullut vasta muutama.

xoxo iltsu

17 kommenttia:

 1. Mitä mun pitäis tehdä kun flickr herjaa että kuvan jakaminen on rajoitettua? Olen siis tossa 4. kohdassa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei, tää kommentti on ihan unohtunut kommenttien syövereihin! Nyt kuukausi kommentistasi huomasin tämän, joten supersuuret pahoittelut !!

   Joo, Flickr on taas kokenut muutoksen. Ilmeisesti privaatteja kuvia ei pysty jakamaan esim. bloggeriin, joten kuvien tulee olla publickeja. Ainakaan muuta konstia en ole ongelmaan vielä keksinyt.

   Poista
 2. Miksi kaikki lataavat ne alas flickriin? Ovatko kuvat jotenkin paremman laatuisia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Flickrin kautta lataaminen ei vie Googlesta tilaa (Flickrissä muistaakseni tilaa kuville 1TB), Google "parantaa" kuvien laatua välillä lisäämällä niihin automaattimuokkauksia (usein heikentää laatua) sekä Flickr pienentää automaattisesti kuvien väliä vähän. :)

   Poista
 3. Moi! Löysin tämän sun postauksen, kun yritin etsiä apua samaiseen ongelmaan. Aiemmin mulla ei tullut mitään kehyksiä kuviin, mutta nyt taas yhtäkkiä näkyykin kuvan yläreunassa mun flickr tunnus ja kuvan nimi yms. Yritin kokeilla kaikkea ja tein sun ohjeiden mukaan, mutta siinä ne silti on. Tein siitä postauksen http://aliinakallio.blogspot.fi/2015/07/apua-kaivataan.html niin näet paremmin mitä tarkoitan. En jaksaisi takuta tämmösen asian kanssa, joten toivottavasti osaat auttaa!! :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Aliina! Flickr on näköjään tässä ihan lähiaikoina muuttunut ikävästä noin, ettei boksia saa pois kuin manuaalisesti. Kun siis olet kopioinut HTML embed -kohdasta kuvan koodin ja liittänyt sen postauksen HTML-osioon, sun pitää poistaa jokaisen kuvan koodin alusta tämä pätkä: data-flickr-embed="true" data-header="true" data-footer="true"
   Tosi rasittava juttu, sillä JOKAISEN kuvan kohdalla pitää tuo tehdä. Tällä hetkellä en ainakaan itse tiedä muuta keinoa ongelman korjaamiseksi :/

   Poista
 4. Minulla itselläni ainakin lisätessäni html-koodia postaukseen, kuvat näkyvät vain ja ainoastaan koodeina, en saa niitä näkymään :/Olen kaikkea yrittänyt, mutta en vain keksi ratkaisua ongelmaani!

  sannikatariinaw.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Sanni! Kopioitko koodin varmasti oikeasta kohdasta? Nimittäin siitä Share-nuolesta? Ja sieltä kohdasta HTML embed? En nimittäin keksi muuta, kuin että koodi ei ole yhteensopiva bloggerin kanssa, mitä sen nimenomaan pitäisi olla, mikäli koodi on kopioitu oikeasta kohdasta.

   Poista
 5. Moikka, osaatko sanoa mikä mulla menee vikaan, kun oon ladannu ton kuvan tonne flickriin, mut kun yritän saada kuvan suuremmaksi, niin se ei aukea muutakuin suurennuslasista ja siitä ei tule tuota nuolta, eikä mitään muutakaan noita juttuja, jos painan jotain niin kuva pienenee takaisin. Olen siis kohdassa 4 ja olen ihan pihalla tästä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa Rossu! Auttaisko tää kuva? http://aijaa.com/n2bDnH Flickr on nimittäin uudistunut tämän ohjeen jälkeen, jonka seurauksena ulkoasukin on sen mukainen :/

   Poista
 6. Kiitos tästä hyvästä ohjeesta! Osaatko neuvoa... Olen tehnyt nyt pari postausta flickrillä ja huomasin, että niilä, joilla on minun blogini pikku kuvake "näitä luen"omassa blogissaan sivupalkissa, siinä on nyt ainoastaan blogini nimi. Kuva on häipynyt johonkin. Muiden kuvat kyllä näkyy niin kuin ennenkin. Onkohan mitään temppua saada se siihen takaisin? Tuntuu tulleen flickrin myötä...kiitos :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Pystytkö linkkaamaan tämän blogin? Kävisin katsomassa, mitä kuvapalvelua muut "näitä luen" -bloggarit käyttävät.

   Poista
  2. http://saijaelina.blogspot.fi/ Viimeisimpään postaukseen laitoin ekan kuvan bloggerin kautta ja muut flickirin, se ainakin auttoi ongelmaan mutta onhan se hieman hankalaa...

   Poista
 7. En osaa käyttää tuota Flickriä ollenkaan, mutta haluisin kuvat kuitenkin sen kautta. On varmaan uudistunut sen verran, että en ymmärrä mistä pitää klikkailla, vaikka näytät hyvin selvästi. Luulisin, että Flickr on uudistunut ja kaikki ei enään toimi samoista paikoista. En tiedä nyt mitä teen? Pystytkö tekemään uuden postauksen miten lisätä Flickrin kautta kuva blogiin? Toki ymmärrän jo kieltäydyt.

  http://tildahytonen.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on sama ongelma. Flickr näyttää minusta todella paljon eriltä kuin tässä postauksessa :/

   Poista
 8. Moikka!

  Kiitos ihanasta blogistasi, siitä on ollut minulle, kuten todella monelle muullekkin paljon apua. Haluaisin kysyä sellaista, kun lataan Flickrin kautta kuvat, niin blogissa jos vie hiiren osoittimen kuvan päälle, näkyy kuvan nimi kuvan päällä hiiren yläpuolella. OSaatko sanoa, jotain koodia, jolla saisin tuon tekstin pois?

  Kiitos jo etukäteen ♡

  VastaaPoista
 9. Hei, mulla on ollut pieniä ongelmia tän ohjeen kanssa, koska en vaan saa näkymään tuota puhekuplaa neljännessä kuvassa. Pystytkö tehdä esim. uuden päivittyneen ohjeen tai jotain. Kiitos jo etukäteen, tästä ohjeesta on apua flickrin kanssa säätämissessä, mutta juuri tuo yksi kohta ei jostain syystä suostu yhteistyöhön mun kanssa. :''D

  VastaaPoista

MUISTA LINKATA BLOGISI !! -> näin ongelman ratkominen / auttaminen osaltani onnistuu parhaalla mahdollisella tavalla! :-)