maanantai 22. joulukuuta 2014

Gadgetien otsikon koon muuttaminen ja hieman niiden kustomointia

Otsikko puhuu puolestaan! Postauksen koodilla voi siis muuttaa  sivupalkin gadgetien otsikon kokoa ja aakkoslajia (selitän alempana). Jos haluat tämän ominaisuuden blogiisi, toimi siis näin:
Malli -> Mukauta -> Lisäasetukset -> Lisää CSS:ään alla oleva koodi:

.sidebar h2 {
font-size: 20px;
text-transform: uppercase;

color: grey;
background: blue;
}


Font-size-ominaisuuden jälkeistä arvoa 20 voi muuttaa - se kertoo otsikon kirjainten koon. Arvo voisi olla esim. 15 tai 46.
Colorin (= tarkoittaa tässä itse gadgetin otsikon tekstin väriä) jälkeistä arvoa grey voi muuttaa mieleisekseen väriksi. Värit voivat olla heksakoodimuodossa (eli esim. #cccccc) tai englanninkielisiä värejä, kuten koodissa olen käyttänyt. Tässä postauksessa lisää väreistä.
Background on tässä gadgetin otsikon tausta, ja ominaisuuden jälkeistä väriarvoa blue (=eli sininen) voi muuttaa. Jos gadgetille ei halua taustaa, voi kohdan poistaa koodista tai bluen tilalle laittaa esim. transparent (=läpinäkyvä). 
Text-transformeistä ei olekaan tässä blogissa aiemmin ollut puhetta, joten kerron niistä nyt vähän.
Text-transform tarkoittaa ainakin wikipedian mukaan aakkoslajia. Aakkoslaji taas tarkoittaa suuria ja pieniä kirjaimia. Text-transform on ominaisuus, ja sen jälkeinen osa arvo, kuten koodissa uppercase eli TÄLLAINEN KIRJOITUS.
Esimerkkejä text-transformin arvoista:
lowercase: tällainen kirjoitus, eli ei isoja kirjaimia
uppercase: SE TULIKIN JO ÄSKEN ELI VAIN ISOJA KIRJAIMIA
none: Ei mitään, eli samanlainen, kuin tekstin aakkoslaji oli ennen text-transformin valitsemista.
capitalize: Tällainen Kirjoitus, Eli Joka Sanan Ensimmäinen Kirjain On Iso Kirjain
Koodissa arvon uppercase tilalle voi siis valita jonkin ylläolevista arvoista.

Olen nyt joululomalla, joten kerkeän luultavasti auttaa teitä enemmän ja tekemään myös toivomianne postauksia mm. kehystämisestä :)!

5 kommenttia:

 1. Kiitos kiitos kiitos! ♥ Etsin tätä jo toista päivää :D

  VastaaPoista
 2. Miten gagdgetin otsikon fonttia voisi vaihtaa joksikin omaksi haluamaksi? Olen vaikka kuinka kauan yrittänyt asettaa Jokerman -fonttia otsikoiksi, mutta en oo vaan onnistunut. http://minna1994.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Minna! Mulla ei nyt toimi jostain syystä muut kuin Arial, Verdana ja Times yms. perusfontit. Yritän selvitellä, mikä siihen syynä, sillä Bloggerissa on aina ennen pystynyt käyttämään Googlen kaikkia fontteja (joihin lukeutuu Jokerman).

   Poista
 3. Moi! Tarvitsisin apua blogini sivuluettelon järjestämisessä. Haluaisin tehdä samantyylisen sivuluettelon kuin seuraavissa blogeissa: http://www.worldofwanderlust.com ja http://aaradhela.blogspot.fi. En kuitenkaan saa sivugadgettia otsikon yläpuolelle enkä koko näytön levyiseksi. Osaisitko auttaa tässä? Onko blogiarkistosta mahdollista tehdä omaa sivua? Kiitos!

  VastaaPoista

MUISTA LINKATA BLOGISI !! -> näin ongelman ratkominen / auttaminen osaltani onnistuu parhaalla mahdollisella tavalla! :-)