lauantai 27. joulukuuta 2014

Gadgetien (ja blogiarkiston) keskittäminen

Olin varma, että mulla on tästä jo postaus - mutta kun sellaista etsin linkattavaksi, en sellaista löytänyt. No, jos se joskus tulee vastaan, poistan sen, mutta jos sellaista ei kerran oikeasti ole, tämä olkoon pysyvä postaus siitä eli sivupalkin gadgetien keskittämisestä.

Malli -> Mukauta -> Lisäasetukset -> Lisää CSS:ään alla oleva koodi:

.sidebar {
text-align: center;
}


Kaikki gadgetit eivät kuitenkaan keskity tuolla koodilla. Jos haluat keskittää blogiarkiston sisällön (joka ei tuolla aiemmalla koodilla siirry keskelle), lisää alla oleva koodi CSS:ään:

#ArchiveList{
text-align: center;
}


19 kommenttia:

 1. Terve. Mun blogi on osoitteessa http://blog.laatusuklaa.fi ja tuntuu että olen etsinyt jo "koko" Internetin läpi etsiässeni ratkaisua ongelmaani, joka on parhaiten esitetty kuvassani http://www.suklaamaistelut.fi/kuvat/blogitoiveet.jpg

  En vieläkään osaa tuota tehdä mutta tuo mainitsemasi #ArchiveList on selvästi hyödyllinen taikasana. Etsintä jatkuu...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi! Hyvin esitetty ongelma. Itsekään en tosin tiedä, millä konstilla blogiarkiston tekstit saisi ns. tasattua tuolla tavalla. Yritin etsiä netistäkin kaikkia justify-juttuja jne., muttei mikään kokeilu tuottanut tulosta. Olisi itsellekin ja varmasti monelle muullekin hyödyllinen juttu, sillä näyttäisihän blogiarkisto paljon siistimmältä!

   Poista
 2. Moikka! Oisko sulla mitään apua siihen miten saisi myös nuo gadgeteissa olevat kuvat keskitettyä/siirrettyä sivummalle kun tällä koodilla kaikki gadetit kyllä keskittyy mutta ei kuvat. Voit laittaa s-postia osoitteeseen: siiri.tuominen01@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Kävin katsomassa blogiasi, ja näytti siltä, että kaikki muut kuvat paitsi blogin kirjoittajan esittelykuva sekä contact-kuva on keskellä. Tähän vaikuttaa kuvasi koko verrattuna blogisi sivupalkin kokoon ja siihen, että blogisi sivupalkki on vasemmalla. Ongelman pitäisi korjaantua joko muuttamalla sivupalkin leveyttä suuremmaksi tai siirtämällä sivupalkkia enemmän vasemmalle tällä koodilla:

   .sidebar{
   float: right;
   margin-right: -40px;
   }

   Voit muuttaa lukua -40 mieleiseksesi! :)

   Poista
 3. Ja ainiin, mun blogi on: siqiis.blogspot.fi :)!

  VastaaPoista
 4. Kiitos vinkistä! Itse tarvisin apua, kun mulla on tossa sivupalkissa se gadget missä näkyy näyttäkerrat, niin se näyttökerta palkki on vasemmassa sivussa ja sitten se otsikko on keskellä kuitenkin. Miten saan sen keskelle?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö se keskity tässä postauksessa olevalla koodilla? Mulla ainakin keskittyy. :)

   Poista
 5. Hellou! Osaisitko neuvoa miten saisin keskitettyä alapalkin gadgettien sisällön? :)
  http://idamariaankkuri.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi! Tässä siihen koodi:
   footer{
   text-align: center;
   }

   Poista
 6. Moi! Mulla ei enää toimi blogiarkisto ollenkaan.. kun koittaa painaa esim vuotta 2014, ei sen vuoden kuukaudet avaudu kuten ennen, vaan arkisto näyttää edelelleen tätä vuotta. Ei siis pääse sitä kautta selaamaan/etsimään vanhoja päivityksiä. Osaisitko auttaa? http://diamondsandplastictears.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi! Ongelma näyttää korjaantuneen, sillä itse pääsin vuotta 2014 klikkaamalla vuoden 2014 postauksiin viimeisimmästä alkaen. On mahdollista, että kyseessä oli vain paikallinen bugi, mutta toimiiko blogiarkisto nyt sulla?

   Poista
  2. Selitin ehkä vähän huonosti, siis joo pääsee kyllä esim vuotta 2014 painamalla postauksiin viimeisimmästä alkaen, mutta blogiarkisto ei avaudu (siellä oikealla gadgetissa) niin, että sinne tulisi esille vuosi 2014, ja voisin siitä klikkailla eri kuukausia vuodelta 2014.. näyttää pelkästään kuluvan vuoden siinä gadgetissa. Osasinkohan nyt selittää :D siis aiemmin siinä on aina "auennut" se vuosi, mitä on klikannut

   Poista
  3. Ahaa, ymmärsin näköjään aivan väärin! Näköjään kaikissa blogger-blogeissa on toi sama juttu atm. Alan selvitellä asiaa. Jos löydät jonkun blogger-blogin, jossa noi aiemmat vuodet avautuvat, linkitä tänne, koska se helpottais huomattavasti ongelmanratkaisua!

   Poista
 7. Hei, kiitos sinulle! Ihan mahtavaa, että tällaisia blogeja on olemassa!

  VastaaPoista
 8. Rakastan tätä sun blogia, tää on auttanu mua niin paljon blogin ulkonäön suhteen! Kiitos! :)

  VastaaPoista
 9. Miten saisin keskitettyä päivämääräotsikon samalle tasolle otsikon ja tekstin kanssa?

  VastaaPoista
 10. moikka, mulla ei jostain syystä blogiarkisto keskity. siirtyy vaan muutaman pixelin verran oikealle, muttei kuitenkaan ihan keskelle. missä mahtaa olla vika :/ https://prinsessaponipaivakirjat.blogspot.com

  VastaaPoista

MUISTA LINKATA BLOGISI !! -> näin ongelman ratkominen / auttaminen osaltani onnistuu parhaalla mahdollisella tavalla! :-)