perjantai 27. syyskuuta 2013

Päivämäärän & otsikon keskittäminen

Malli -> Mukauta -> Lisäasetukset -> Lisää CSS


Lisää yllä olevaan kenttään alla oleva koodi kokonaisuudessaan:

h3.post-title{
text-align:center;
}

.date-header {
text-align:center;
}

 

Ja that's it, pitäisi toimia. Muista tallentaa!

xoxo iltsu

27 kommenttia:

 1. Moikka, aloitin pistämään noita CSS koodeja ja yhtäkkiä huomasin että päivämäärä oli kadonnut kokonaan blogistani. (en ole käyttänyt sitä päivämäärän postamis koodia) Tyhjensin kaikki CSS koodit ja siltikin päivämäärä ei tullut näkyviin. Mikä avuksi?

  hheidiemiliaa.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heei!

   Kävin vilkaisemassa blogisi lähdekoodia, ja siellä näyttäisi siltä, että päivämäärän pitäisi olla niin kuin kuuluukin (toki olen vasta aloittelija, joten siellä voi olla jotain ongelmaan viittaavaa tekijää). Jokin juttu on kuitenkin poistanut päivämäärän, mahdollisesti epäsopiva koodi, jonka lisääminen aiheutti päivämäärän poistamisen.

   Koska ongelma on minullekin vielä uusi enkä lähdekoodista löytänyt ihmeellistä, ongelmaa aiheuttavaa tekijää (date-headerit olivat samalla tavalla kuin toisessa blogissani, jossa päivämäärä näkyy), suosittelen, että aloitat blogin muokkauksen alusta. Se on yleensä aina toimiva homma, koska kaikki malliin tehdyt muokkaukset katoavat. Totta kai myös työläs projekti, mutta sen väärti!

   Eli menet mallin suunnittelutyökaluun, valitset mallin uudelleen (voi olla myös tämän hetkinen mallisi, mutta klikkaat sitä vain uudestaan). Näin ongelman pitäisi viimeistään ratketa!

   Mutta jos haluat kokeilla helpompaa muttei välttämättä yhtä toimivaa ratkaisua, voit kokeilla muokata päivämäärää mallin suunnittelutyökalussa. Muokkaat tekstin väriä, taustaa jne., jolloin päivämäärä saattaa tulla näkyviin.

   On olemassa vielä yksi vaihtoehto: jos olet lisännyt dividerin (erottaja postausten välissä), ja se on ollut iso korkeussuunnassa, se on voinut peittää päivämäärän.

   Toivottavasti tästä oli apua!

   Poista
  2. Moih, tein miten käskit, mutta siltikään blogini oli ja pysyi samanlaisena, mikään ei muuttunut. Sitten poistin kaiken yksitellen ja valitsin mallin uudestaan ja eikä vieläkään mitään.... Mikä tätä vaivaa? :D

   Poista
  3. Tää homma on kyllä tosi ihmeellistä :D! Meinaan kun mallin suunnittelutyökalussa kliksuttelee jotain malleista, kaikki tiedot aiemmasta mallista häviävät - kaikki blogiin tehdyt muutokset niin postauksen otsikon fonttikoosta kuin blogin värimaailmastakin, myös ne lisätyt/poistetut koodit. Ja kun niin olet tehnytkin (siis klikannut mallia uudestaan tms.). Mmmm... :-D Jos oikeassa olen, et välttämättä ole voinut vaikuttaa asiaan itse, sillä tekemäsi virheet ovat mallin päivittämisen myötä lentäneet taivaan tuuliin. Todella ikävä juttu kyllä tuo!
   (ps. jos haluat lisätä dividerin blogiisi uudestaan, sillä ei näytä olevan päivämäärän kanssa mitään tekemistä, joten lisää ihmeessä se takaisin jos vain haluat)

   Yritän ratkoa ongelmaa huomenna uudelleen, mutta en voi varmaksi sanoa, saanko ongelmaa ratkaistua :/ nimittäin mallin vaihtamisella pitäisi aina korjaantua kaikki itse aiheutetut ongelmat. Mutta yritän vielä!

   Poista
  4. Mulla tuli mieleen vaan yks vaihtoehto, enkä todellakaan tiedä, toimiiko se... Mutta toinen juttu, mikä tuli mieleen, että toimiiko sun blogissa missään mallissa (esimerkiks Picture Window'ssa tai Simplen muissa malleissa) päivämäärät? Jos et ole sitä vielä kokeillut, kannattaa kokeilla!

   Niin, se juttu nyt :D Mä en usko, että tämä toimii, mutta aina kannattaa yrittää. Muuten, toimiiko sulla mitkään koodit, jotka lisäät CSS:ään?
   Eli yritetään lisätä päivämäärä uudestaan sun blogiin CSS:n kautta, vaikka HTML:stä katsottuna päivämäärä löytyy sun blogista.

   Lisää tää koodi blogisi CSS:ään:

   .date-header {
   color: pink;
   background: blue;
   margin-left: 100px;
   }

   Poista
  5. Kiitos kauheesti ku yrität tätä ratkoa! oon nimittäin ihan hukassa ja vähän häiritsee kun ei päivämäärää näy :D Ja joo kaikki koodit mitkä lisään CSS:ään niin toimivat (mitä olen tähän asti lisännyt) Ja päivämäärä ei tule näkyviin missään muissakaan malleissa. Se on vain kadonnut tuhka tuuleen :D

   Eikä tuo koodikaan auttanut yhtään =( Laitoin sen, mutta mitään ei tapahtunut :S

   Poista
  6. Ihan hirveen ikävä homma kyllä tuo :/

   BTW Mulle tuli ihan äskettäin ulkoasua selatessa vielä YKSI juttu mieleen :-D En takaa toimiiko sekään, mutta jos kerta blogissas ei tuo päivämäärä mitenkään näy vaikka millä koodilla tai mallilla yrittäis ja muut koodit toimii kuin valettu, syy saattaa olla yksinkertainen. Olet ehkä vahingossa poistanut päivämäärän blogistas muoksimalla Ulkoasu-välilehden osaa Blogitekstit (voi että jos ongelma olisikin ratkaistavissa tällä niksillä !!).
   Joten...
   1. Mene blogisi hallintapaneelista (tai sieltä missä ikinä oletkaan) Ulkoasuun.
   2. Klikkaa Blogiteksti-kohdan oikeassa alareunassa olevaa Muokkaa-kohtaa
   3. Tarkista, että ruksit ovat kohdillaan. Luulen, että sinun tilanteessasi sinun täytyy ruksittaa ylin vaihtoehto heti viestisivun asetukset -kohdan alapuolelta eli päivämäärä :-)

   Peukut pystyyn! Musta tuntuu, että tää voi toimia hyvinkin :)

   Poista
  7. Oh gooood!! se toimi! Ei vitsi, noi tyhmä pieni huolimattomuus virhe :D Kiitos ihan sikana!!! Kiitos kiitos kiitos! :)

   Poista
  8. Jes, huippua että nyt toimi! Muaki ihmetyttää, miten en aiemmin tajonnut, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan :)

   Poista
 2. Osaisiko joku avustaa minua, miten saisin sen keskitettyä mieluusti cssllä ja saisin tuon koodin pois tuolta ylhäältä?

  www.nellakaroliina.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Auttaisin kyllä, mutten nyt aivan tajunnut että mikä pitää keskittää ja mikä koodi pois "tuolta ylhäältä"? :D

   Poista
 3. Kiitos näistä neuvoista! Tosi selviä ja kuvat auttavat hyvin ymmärtämään :)
  Miten tuon CSS-koodin saa tallennettua? Normaalisti, kun teen muutoksia ulkoasuun, tulee "Käytä blogissa"-napista tulee ns. kirkkaampi, eli että muutokset pitää tallentaa. CSS-koodia laittaessani ja lisätessäni näin ei kuitenkaan käy, joten en vain ymmärrä miten pitäisi tämä tallentaa D: Toivottavasti ymmärsit selitykseni ja kiitos jo näin etukäteen !

  Senni/withprinssi.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hieno juttu, että olet saanut täältä apua :)!
   Alle laitoitkin jo löytäneesi ongelmaan ratkaisun, mutta kirjoitan tähän vastauksen, jos joku toinen sitä etsii, eli miten css-koodi tallennetaan.
   Kun siis tekee muutoksia tuolla suunnittelutyökalussa, haaleasta Käytä blogissa -nappulasta tulee värikylläisempi, mikä tarkoittaa, että muokkauksen voi tallentaa. Jos olet lisäämässä CSS-koodeja, pitää painaa siis enteriä.

   Poista
 4. Ups, löysinkin etsimäni, eli miten CSS tallennetaan!

  Senni / withprinssi.blogspot.com

  VastaaPoista
 5. Pahoitteluni, laitan taas uuden kommentin, ja tähän en ole vielä löytänyt vastausta!
  Kaikki näyttää omasta mielestäni olevan ok, mutta silti vain pvm keskittyy, tekstin otsikko pysyy edelleen reunassa.
  Kiitos taas :)

  Senni / withprinssi.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä vaan, että viitsit kysyä :)!
   Olet kuitenkin saanut postauksen otsikon keskelle (pahoittelut, että vastaan yli kk myöhässä!)

   Poista
 6. Heippa! Yritin tehä tuota yllämainittua. Kymys kuuluukin kun menen "lisää CSS" niin pitääkö sieltä pyyhkiä edelliset pois? Vai muutaman rivi väliä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mooi! Ei tarvitse pyyhkiä, ellet halua poistaa koodeja lopullisesti. Mikäli poistat, koodeista seuranneet toiminnot häviävät blogista. Kannattaa laittaa siis muutama rivi väliä! :)

   Poista
 7. Hei! mulla ois tämmönen ongelma, mulla näkyy päivämäärä joissakin postauksissa ja joissakin taas ei. Mistähän voisi johtua? Tein ohjeiden mukaan mut ei se vaan ilmesty mistään. Oon huono selittämään, joten jos jotain jäi epäselväksi niin käyppä kurkkaamassa. Toivottavasti löytyis jokin ratkaisu tähän ongelmaan. Kiitos jo etukäteen!

  http://tuhansinasirpaleina.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Jos kirjoitat saman päivän aikana kaksi (tai enemmän) blogitekstejä, silloin niistä vain jälkimmäisessä näkyy päivämäärä.

   Poista
  2. ääh, niimpä tietenkin! olinpas pöhkö kun en sitä ite tajunnu, mutta hei kiitti vastauksesta!

   Poista
 8. Pystyykö päivämäärään laittaa jollain tapaa varjostukset? sellanen ois kiva :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu saa! Moukaroimalla tätä koodia:
   .date-header{
   text-shadow: black 3px 2px 2px;
   }

   Poista
 9. Heh, minä taas täällä kyselemässä.. Tällä kertaa ongelmana on, että päivämäärä ei keskity. Ainoastaan otsikko.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Mulla ei ole atm blogiisi käyttöoikeutta, joten en voi tarkistaa asiaa lähdekoodista :/

   Poista
  2. Joo blogini oli hetken aikaa yksityisenä. Nyt kuitenkin avoin! http://tumpulat.blogspot.fi/

   Poista
 10. Mikä on vikana kun laitoin jonkin näköisen tällasen css koodin blogiini html-osioon ja blogini jotenkin sekos eli sivut meni sillai suppuun punaisiks ja jos yritän muokata niitä takaisin samanlaisiks millasia ne olikin niin ei onnistu. Mitä teen? Kiitos jos auttaisit.

  VastaaPoista

MUISTA LINKATA BLOGISI !! -> näin ongelman ratkominen / auttaminen osaltani onnistuu parhaalla mahdollisella tavalla! :-)