lauantai 28. syyskuuta 2013

Postauksen alatunnisteen keskittäminen

Postauksen alatunnisteella tarkoiteaan alla olevassa kuvassa punaisella
rengastettua aluetta:


Alatunniste on siis postauksen alapuolella oleva "lokerikko" tai "tekstiryhmä".
 Alatunniste on normaalisti vasemmalla reunalla, ja jos sen haluaa keskittää,
tarvitaan koodia.

 Malli -> Mukauta -> Lisäasetukset -> Lisää CSS

Lisää CSS:ään alla oleva koodi:

.post-footer {
text-align: center;
}  

Esikatsele & tallenna, toimiiko. Huomioikaa, että koodi keskittää vain
alatunnisteen, ei esimerkiksi kommenttiboksia.

xoxo, iltsu

18 kommenttia:

 1. mulla on toi alatunniste harmaa, ystyynkö sen väriä vaihtamaan tai pystyiskö sen leveyttä pistää samanlevyiseksi kun kuvat on blogissa (: ?

  unpleasantdream.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anteeksi tamarya, etten oo vastannut!! Tämä ilmeisesti "hukkui" tänne, en huomannut tätä enää. Pahoittelut!
   Mutta siis sekä väriä että leveyttä pystyy itse vaihtamaan tällä koodilla (lisää CSS:ään):

   .post-footer {
   background: #2CBADA;
   width: 800px;
   }

   Backgroundin jälkeistä heksakoodiarvoa (#2cbada) voi muuttaa - se kertoo alatunnisteen värin. Heksakoodivärejä löytyy täältä: http://html-color-codes.info/. Muista, että heksakoodissa pitää aina olla tuo #-merkki.
   Widthin jälkeinen arvo (tuossa koodissa 800) kertoo alatunnisteen leveyden. Jos haluat tunnisteen samanlevyiseksi kuin blogisi kuvat, sun pitää tietää sun kuvien leveydenarvo tai löytää silmää miellyttävä arvo kokeilemalla erilaisia leveyden arvoja suoraan mallin suunnittelutyökalussa :)

   Poista
 2. tiiätkö miten pystyy keskittämään alatunnisteessa sen Toiminnot, kohdan?:3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pahoittelut, että vastaaminen on viivästynyt näin paljon. Ikävä kyllä jatkossa vastauksia saatte vielä harvemmin, sillä lukioon kuluu hyvin suuri osa vapaa-ajastani :/
   Voin olla väärässä, mutta mielestäni CSS:stä tätä ominaisuutta ei saa muutettua. Itsehän olen perehtynyt lähinnä vain CSS:ään, en siis HTML:ään. Googlailin ongelmaasi, ja löysin täältä sulle konstin:
   http://bloggerpulmia.blogspot.fi/2012/07/miten-keskitan-toiminnot.html
   Pahoittelut, mutta tällä kertaa valitettavasti ongelma on parempi ratkaista ulkopuolisen tuella kuin sillä, että lähtisin itse keksimään jotain liibalaabaa :-D Toivottavasti tuosta nyt on apua!
   Muista, että jos kerran muokkaat HTML-koodia, et välttämättä voi käyttää enää mallin suunnittelun CSS:ää niin, että sinne laitetut koodit toimisivat.

   Poista
 3. Mulla on semmonen ongelma että vaikka lisään blogiin css koodeja ne ei toimi? Kuitenkin jos oon mun toiseen blogiin laittanu niin kaikki on toiminu täydellisesti? Mikä vois olla syy?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi! Ongelmia on useita, muta yleisin syy on se, että HTML-koodia on muokattu, jolloin useissa tapauksissa CSS:ään laitetut koodit eivät enää toimi - tälle en tiedä syytä, aika outo juttu mun mielestä. Suosittelen siis, että a) lisäät haluamasi koodit blogiisi HTML-koodin kautta (olethan varovainen, sillä HTML-koodaus on riskialtista etenkin aloittelijoille nimim. kokemusta on... :D) b) muutat blogisi mallin suunnittelutyökalussa blogisi mallin TAI klikkaat tämän hetkistä mallia, joka on käytössä blogissasi. Tuo jälkimmäinen eli vaihtoehto b hävittää ikävä kyllä kaikki aiempaan malliisi tekemät muutokset, mutta kyseinen vaihtoehto voi kuitenkin olla kaiken sen vaivan väärti :)

   Poista
  2. Okei, kiitos vastauksesta :)

   Poista
 4. Mulla ei vaan jotenkin toimi tämä koodi :( Mikä siinä saattaa olla syynä?
  niinaorvokkii.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katsoin blogisi lähdekoodia, eikä sieltä kyseistä koodia löytynyt. Mikäli koodia ei ole lähdekoodissa, ei ole ihme, ettei koodin toiminto toimi. Kokeile siis lisätä koodi uudestaan CSS:ään. Syynä saattaa nimittäin olla, ettet ole tallentanut tai sitten blogger on vain ärsyttävällä tuulella, jolloin kannattaa vaihtaa mallia / klikata vanhaa mallia siten, että kopioi kaikki CSS:ään lisätyt koodit ensin. Tämän pitäisi viimeistään auttaa :)!

   Poista
 5. Moi! Tehdäänkö niillä toiminnoilla niitä ns "kyselyitä" postauksen loppuun? niinku esim "pidin, ok, en pitänyt" ? Koska yritin sellasta tehä (ulkoasu -> blogitekstit muokkaa -> toiminnot) niihin toimintoihin, ja vaikka tallennan, nii sinne alatunnisteeseen ei tuu yhtään mitään.. Osaatko auttaa? :)
  http://tippsuu.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heips! Kyllä, juuri niillä tehdään niitä. En tiedä mikä mättää, mutta mäkään en pysty tällä hetkellä lisäämään toimintoja. Ehkä bloggerin bugi? Jos ei parin päivän päästä lähde surraamaan niin pitää sitten kokeilla jotain uutta konstia. Selvittelen asiaa!

   Poista
  2. Hei mullakin oli tuo sama ongelma! Sain toiminaan tämän sivun ohjeiden avulla http://www.bloggerbuster.com/2008/08/bloggers-new-reactions-feature-how-to.html
   Sain toiminnot-palkin keskitettyä muokkaamalla tuossa lisättävässä koodissa olevaa prosenttimäärää. En todellakaan tiedä voiko niin edes tehdä :D

   Haluaisin myös tuon toiminnot-otsikon pois, mutta en ole vielä keksinyt miten. Osaisitko auttaa siinä? :)

   Poista
  3. Kiitti Ano! :) Varmasti auttaa monia tuo!
   Toiminnot-otsikon saa pois tällä koodilla:
   .reactions-label-cell{
   display:none;
   }

   Poista
  4. Miten saan sen koko alatunnisteen pois? Kun siellä lukee se "lähettänyt tämähenkilö klo jotain jne" ja haluan sen sielät pois. Olen joskus aikaisemmin sen sieltä saanut, mutta nyt en löydä sitä koodia enään. Kiitos jos autat!

   Poista
  5. Siis haluat koko alatunnisteen pois? Vai pelkän lähettäjän? Jos haluat pelkän lähettäjän, mene ulkoasu -> blogitekstit -> ruksaa pois lähettänyt henkilö :)
   Ja jos haluat koko alatunnisteen veks, tää koodi toimii siihen:

   .post-footer {
   display:none;
   }

   Poista
 6. 17 kommenttia: < mitenkäs tuon voi keskittää? kun ei ainakaan mulla, kun keskittää otsikon ja tuon alatunnisteen, niin niin tuo montako kommenttia on tullut, jää tuonne reunaan... Tyhmä taas kyselee :) http://minna1994.blogspot.fi/

  VastaaPoista

MUISTA LINKATA BLOGISI !! -> näin ongelman ratkominen / auttaminen osaltani onnistuu parhaalla mahdollisella tavalla! :-)