perjantai 27. syyskuuta 2013

Banneri: Mikä & miten lisätä blogiin

Banneri on blogissa yleensä ylin yksityiskohta, joka sisältää blogin nimen. Alla olevissa kuvissa on esimerkit bannereista. Kuten huomaatte, bannereita on erilaisia; on esimerkiksi teksti- ja kuvabannereita.


Kynsiblogini, jonka lopetin. 


 Kaverini Kiian lifestyleblogi.Oma lifestyleblogini.  

MITEN LISÄÄT BANNERIN BLOGIIN?

1. Mene Ulkoasu-osioon ja klikkaa ylätunnisteesta kohtaa "Muokkaa".


2. Ikkuna avautuu. Klikkaa "Tietokoneeltasi"-kohtaa ja siitä Selaa. Laita mainospaikaksi "Otsikon ja kuvauksen tilalla". Voit toki valita jonkun toisenkin vaihtoehdon, mutta yleensä bloggaajat suosivat ympyröimääni vaihtoehtoa.


3. Tallenna.


 4. Ja klikkaa vielä varmuudeksi kohtaa "Tallenna asettelu". Tämä ei ole pakollinen, sillä yleensä aina äsken esitelty tallennus riittää.


 Valmista! Kannattaa tarkistaa, että banneri istuu blogissa hyvin. Mikäli ei, tee ihmeessä hienosäätöjä.

xoxo, iltsu

11 kommenttia:

 1. Miten teen hienosäätöjä jos banneri on pieni ja haluasin siitä isomman ja leveemmän?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anteeksi, että vastaan vasta näin myöhään! Mutta jos kyseinen banneri on liian pieni, sitä on vaikea venyttää siten, että kuva pysyy tarkkana. Sen takia kannattaa aina tehdä liian suuri banneri, jota voi pienentää sopivaksi, jottei käy siten, että banneri on liian pieni. Suuresta saa pienen, joka on tarkka, mutta pienestä on vaikea tehdä tarkka suuri kuva.

   Poista
 2. Moikka,

  kun lisään banneriin kuvan, sen väri muuttuu tummemmaksi. Oon koittanut kaivella jo jonkun aikaa mut en vaan keksi miksi valkoisena lisäämäni kuva muuttuu harmaaksi kun lisään sen blogiin, en oo ennen törmännyt tähän ongelmaan... :-D
  Kiitos hirmu paljon jo etukäteen jos yrität auttaa!

  (http://venla-america.blogspot.fi/ kyseisen ongelmablogin osoite)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näköjään olet saanut ongelman ratkaistua, hyvää työtä! Kaikille muille, jotka kamppailee saman ongelman kanssa: muuttakaa esim. Paintissa valkopohjaiset bannerinne .png:ksi, normaalisti kuvat ovat .jpg-muodossa, joka aiheuttaa kyseisen ongelman (valkoinen banneri muuttuu blogissa harmahtavaksi / tummemmaksi).

   Poista
 3. Moikka,

  Bannerin keskittämisestä, mutta ei tavan bannerin vaan HTML/javascript-bannerin. Eli siis olen lisännyt kuvan html koodilla banneriksi, mutta kuva alkaa ikävästi "liian keskeltä". Bannerin olisi tarkoitus olla tulevaisuudessa image map tyyppinen, joten tavallinen ylätunnisteen lisääminen ei onnistu. Olisiko tuota html gadgetilla lisättyä kuvaa mahdollista siirtää jollakin koodilla vasemmalle alkamaan samasta linjasta blogin kanssa? Linkki ongelmablogiin: http://koirakkaat.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Terve!

   Ookei, tässä tilanteessa sun siis pitää nimetä banneri, jotta saat siirrettyä sitä CSS:n avulla. Homma toimii siis niin, että sun pitää muuttaa kyseistä JavaScript-koodia.
   Lisää tää koodin eteen (siis samaan Java-koodiin)
   < div class='banneri'>

   Ja tämä Java-koodin jälkeen:
   < /div>

   Huom: poista välilyönti <-merkin jälkeen.

   Sitten mene CSS:ään ja liitä sinne tämä koodi:
   .banneri{
   margin-left: 70px;
   }

   Nyt voit siirtää banneria :)

   Poista
  2. JESS! Kiitos Super paljon avusta!! Oot huippu! Muutama harmaa hius kerkesi kasvaa tämän pähkäilyn kanssa ennen kuin tajusin kysyä apua :)

   Poista
  3. Hieno homma, että pystyin olla avuksi sulle :)!

   Poista
 4. Haluaisin laittaa pelkän tekstiä sisältävän banneria otsikon tilalle. En ole kuitenkaan vielä onnistunut siinä, koska otsikko on pakollinen.

  VastaaPoista
 5. Moikka!
  Itselläni ei ole tuollaista enkä voi tehdä blogi banneria :( En ymmärrä miksi?
  Voisitko auttaa?

  VastaaPoista
 6. Moikka!
  En voi laittaa blogiin banneria en tiiä miks :( Mul ei oo tollasta juttua.
  Voitko auttaa!?

  VastaaPoista

MUISTA LINKATA BLOGISI !! -> näin ongelman ratkominen / auttaminen osaltani onnistuu parhaalla mahdollisella tavalla! :-)