lauantai 28. syyskuuta 2013

Tekstin otsikon ja bannerin välin pienentäminen

Jos olet poistanut blogistasi päivämäärän (niin kuin minä tästä blogista), saatat
harmitella suurta väliä, mikä on tekstin otsikon ja bannerin välissä. Ei huolta, sen
saa poistettua tällä koodilla, jonka minä itse keksin muita koodeja hyödyntämällä.

Malli -> Mukauta -> Lisäasetukset -> Lisää CSS

Lisää siis alla oleva koodi CSS:ään.

h3.post-title{
margin-top: -30px;
}

Punaiseksi värjättyä lukua pystyt muuttamaan mieleisesi mukaan.
Mitä pienempi luku on, sitä pienempi väli on. 

Huom! Koodi pienentää myös tekstin otsikon ja alatunnisteen väliä etusivulla!

Ilmoitathan, jos koodi ei toimi! En nimittäin tiedä, toimiiko koodi kellään
toisella, mutta ainakin omassa blogissani se toimii. 

xoxo iltsu

19 kommenttia:

 1. Minä taas lisäsin väliä tällä koodillasi. Osaatko sanoa, miten saisi myös päivämääräotsikko alaspäin bannerista? Tuo siirsi pelkästää tekstin otsikkoa, mutta haluaisin myös päivämäärää samassa suhteessa alaspäin.
  Osaisitko myös kertoa vastausta, miksi en pysty enää mallin suunnitteluohjelmassa muuttamaan blogin ulkonäköä mitenkään?Fontit, värit jne eivät muutu enää mihinkään..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Löysinkin vastauksen täältä jo tuohon päivämäärän välin pienentämiseen :)

   Poista
  2. Hyvä! :)
   Eli suunnittelutyökalu ei toimi (mikään kohta)? Blogger saattaa välillä bugia inhottavasti, joten kyseessä voi olla väliaikainen bugi, muttei tietenkään välttämättä. Jos värit/fontit eivät enää toimi, suosittelen kokeilemaan niiden lisäystä blogiin CSS:n avulla. Toivotaan kuitenkin, että kyseessä on vain tilapäinen häiriö! (:

   Poista
 2. tiiätkö miten sais blogin sivuilta sen ylimääräsen "tilan" pois? koodikielellä blogisa oli joku neuvo tähän, mutta oli niin epäselkeä ja vaikea niin mietin olisko sulla ratkaisua? esimerkiksi tässä blogissa on otettu sieltä sivuilta ne välit pois:
  http://pidakiinnilujempaa.blogspot.fi/

  koodiekielellä blogissa oli joku marginien ja paddingien muokkaus postaus. eikö tätä ylimäärästä tilaa blogin sivuilta pysty poistamaan css koodilla? html muokkaus kun ei oo multa onnistunut.. kiitos jos autat<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Olen tällä hetkellä bussissa Prahasta Budapestiin. Matkalla viivyn ikävä kyllä ensi torstaihin saakka, eikä mulla ole läppäriä mukana, mikä on oleellinen osa koodien kehittelyssä. Joudut siis odottamaan vastausta pidempään :/ Ongelma kuitenkin kuulostaa tutulta ja helpolta ratkaistavaksi, joten koodaamisessa tuskin menee kauaa.
   Pahoittelut!!

   Poista
  2. kiitos vastauksestasi ja hyvää matkaa :) palaillaan asiaan myöhemmin (:

   Poista
  3. ootko löytänyt ratkaisua? :33

   Poista
  4. Heippa! Aina asiat eivät suju aivan suunnitelmien mukaan... tultiin kotiin torstaipäivällä, mutta mulla oli 38 asteen kuume. lisäks sain vielä jonkun vatsapöpön (en sentään onneks oksentanu, huh!), ja lauantaina haettiin mulle antibiootit epäilemääni salmonellaan. viikonloppu ja muutenkin koko loppuloma menikin sairastellessa väsyneenä ja ruokahaluttomana, enkä tämän takia jaksanut koneelle istahtaa.
   suuret pahoittelut siis tästä, että vastaaminen viivähti näin paljon! ei ollut todellakaan tarkoitus! eilen eikä tänään mulla ei ole ollut enää kuumetta eikä lauantaiaamusta asti enää vatsaongelmiakaan, ja nyt mulla on jo tosi hyvä olo - joten nyt mä vastaan!

   mutta nyt vihdoin & viimein siihen ongelmaasi. ongelma oli itse asiassa yllättävän hankala ratkaistavaksi, vaikka pohja mulla olikin valmiina. muuten koodaaminen sujui ongelmitta, mutta sivupalkin siirtymisen kanssa mulla oli suuriakin ongelmia :-D siihen piti apua katsoa blogger busterista :D (http://www.bloggerbuster.com/2007/08/adjust-margins-in-blogger-templates.html) tässä nyt kuitenkin koodit, joilla saat haluamasi ulkoasun lisäämällä ne CSS:ään:

   .content-inner {
   padding: 0px 0px;
   }

   .sidebar {
   margin-left: 40px;
   width: 250px;
   float: left;
   }

   content-inner -koodissa ensimmäistä nollaa muuttamalla vaikkapa lukuun 20 saat blogiasi alaspäin. toista nollaa muuttamalla pystyt muuttamaan juurinkin marginia, eli miten kaukana esimerkiksi blogisi tekstit ja kuvat jne. ovat valkoisesta reunasta. huom! miinustluvut eivät käy.

   sidebar-koodin muokkasin siihen, että sulla on samanlainen malli (nyt en tarkoita simplejä tai picture windowia jne. vaan onko sivupalkki oikealla vai vasemmalla blogissa) kuin täällä, eli sivupalkki on vasemmalla. jos sun blogissa se on oikealla, voin räätälöidä sidebar-koodin uudestaan sun blogia varten, koska kyseisen jutun selittäminen on hankalampi juttu. mutta tosiaan, margin-leftin lukua 40 muuttamalla (esim. lukuun 20 tai 60) saat siirrettyä sivupalkkia enemmän vasemmalle tai oikealle.

   hei, toivottavasti tästä löytyi apua! :) ja älä epäröi ottaa yhteyttä uudestaan, jos ei toiminut - mä koitan jotain keksiä sitten!


   Poista
  5. voi harmi! no onneksi kumminkin nyt jo olet parantunut, hyviä vointeja sinne!

   Kiitos paljon koodistasi ja ajastasi! tämä todellakin toimi!!! olen ties kuinka kauan etsinyt tähän ongelmaan ratkaisua, kiitos suunnattomasti! Jouduin jonkin aikaan venkslaamaan noiden numeroiden ja blogin leveyden kanssa mutta hyvä oli lopputulos :3 Nyt pitää enään sama tehdä toiseen blogiini, niin vola! kiitokset taas kerran, oot ihan huippu!

   Poista
  6. kiitos ymmärryksestä :) ja hei hieno homma, että antamani koodit tepsivät! tällaiset kommentit piristävät niin paljon :--)!

   Poista
 3. Mulla tää toimi muuten mutta ei siirtänyt päivämäärää! Päivämäärä jää ns. noitten "alle", olis ollu kiva et seki ois siirtyny samalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi! Tämän koodin tarkoitus ei olekaan siirtää päivämäärää vaan nimenomaan tekstin otsikkoa. Mulla eräässä blogissa toimii sekä päivämäärän että tekstin otsikon siirtäminen tällä koodilla, joten kokeiles tätä:
   .date-header {
   margin-top: -20px;
   }

   Poista
 4. Kiitos! Olenkin etsinyt koodeja CSSään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että olet saanut blogistani apua :-)!

   Poista
 5. hei! haluisin blogiini postauksen ja bannerin väliin välin siihen sivujen kohdalle mutta en tiedä miten:(ja haluisin että ei olisi yhtään banneria vaan sen kohalla olis pelkkä se mikä mulla on taustavärinä mun hepoablogissa:) oisiko neuvvoa miten saisin nää näin? käytän siis simpleä

  VastaaPoista

MUISTA LINKATA BLOGISI !! -> näin ongelman ratkominen / auttaminen osaltani onnistuu parhaalla mahdollisella tavalla! :-)